A könyvek tanítottak meg álmodozni

Szeretem a könyveket. Ezt mindenki tudja rólam. Nem csak a borítók belseje iránti rajongásomról van szó. Gyűjtöm, gondozom és úgy tartom őket, mintha a gyermekeim lennének. És amikor azt mondom, hogy “ház”, akkor azt a szó valódi értelmében értem ─ egy bővítményt építettem az otthonomhoz, hogy elférjen benne a könyvgyűjteményem, mert olyan nagy lett, hogy kezdett egy kicsit kicsúszni a kezemből.

Úgy gondolom, hogy az irodalom egy játszótér, ahol megalkothatod a saját világodat, meghatározhatod a szabályokat, megoldhatod a problémáidat, és eltűnhetsz benne.

Az irodalom – az olvasás és az írás – iránti nagy szenvedéllyel neveltek, így az életem részévé vált, olyan természetessé, mint a légzés vagy az evés.

A pillanat, amikor rátaláltam az irodalomra mint művészeti formára, egyike volt azoknak a varázslatos pillanatoknak, amelyek csak egyszer történnek meg az ember életében: akkor, amikor az általános iskolában, Nápolyban olvastam először Alexandre Dumas Monte Cristo grófját. Ez a könyv örökre megváltoztatta az életemet, mert ráébresztett arra, hogy a könyv több lehet annál, mint amit olvasol… Felnőttként felfedeztem a világ minden tájáról származó szerzőket, akik olyan helyekről írtak, ahol még sosem jártam, és olyan emberekről, akik az én életemtől nagyon eltérő életet éltek: Mario Vargas Llosa Peruból (aki a szülőföldjéről írt); Gabriel Garcia Marquez Kolumbiából (Dél-Amerikáról); William Faulkner Mississippiből (az amerikai Délről); Iris Murdoch Nagy-Britanniából (Európáról). A kedvenc szerzőm Vladimir Nabokov volt, akinek “Sápadt tűz” című regénye egy különös, de gyönyörű történet egy különc költő küzdelméről, aki epikus költeményének kiadásáért küzd, miközben egy megszállott olvasó üldözi.

Az Olaszország iránti szenvedélyemet azóta is őrzöm – többet közt ebben segítenek nekem az rdealer oldaláról beszerzett pizzasütő és egyéb alkalmatosságok. Legyen szó cukrászdáról, fagyizóról, étteremről, bárról, számos olyan eszköz és berendezés van, amely nagyon jó minőséget tudhat magáénak, így bármilyen vendéglátó egységbe is kerül beépítésre, annak biztosan növelni fogja a színvonalát, így végső soron a látogatottság bőven megugorhat egy-egy ilyen beszerzés után. Szereted az olasz konyhát? Akkor is nagyon jó helyen jársz, ugyanis én pont így találtam rájuk! Az rdealer egy olyan szuper, magas minőségű pizzasütő berendezéseket, tésztanyújtó eszközöket kínál, amelyekkel egy jó recept birtokában gondolatban máris elrepülhetsz olasz földre. Még a vállalat honlapja is vonzónak tűnt a színeivel és letisztult stílusával, így igazán modern hatást keltett. A kereső- és szűrőrendszert használtam a kiválasztási folyamat felgyorsítására, mert elég nagy a kínálat, így könnyű a sok részletben elveszni, olyan gazdag a kínálat. Bár ugye nem vagyok étterem- vagy cukrászdatulajdonos, azaz nem vagyok szakértő, el kellett ismernem, hogy az rdealer kínálata egészen kivételes. Olyan menő gépeket láttam, hogy a szavam is elállt! Azt is pozitívnak találtam, hogy nemcsak új termékeket, hanem használt termékeket is árulnak, mindezekre pedig még több hónapnyi garanciát is biztosítanak.

Ha körülnézel a kínálatukban, láthatod, hogy számos termékük Olaszországból származik. Ez egyáltalán nem véletlen – az rdealer hisz abban, hogy ha gasztronómiáról van szó, az olaszok igazán tudják, mit csinálnak. És emiatt egyértelmű, hogy a nagy, konyhai gépeiket is úgy tervezték meg, hogy azok a lehető legjobb minőségű ételeket készítsék. Sütők, pizzasütők, fagylaltos vitrinek és fagylaltkészítők, ipari hűtőszekrények és gyorshűtők – megannyi hasznos termék segítheti a gasztrómiai vállalkozás fejlődését.

A honlapon belül a blogon számos érdekes dolgot olvashatunk ezekről az olasz márkájú gépekről is – és még több hasznos termékbemutató, ajánló, tippeket, tanácsokat felvonultató cikk is terítékre kerül itt. Bemutatják például a A DESCO Italy-t, amely 1951 óta tevékenykedik a konyhai berendezések iparágában, és azóta piacvezető lett. Tésztafőzőik kiválóságuk egyik legjobb példája, mivel ők voltak az elsők, akik ilyen terméket alkottak. A DESCO Italy vendéglátóipari berendezései zökkenőmentesen illeszkednek bármely üzembe. Többsütős gáztűzhelyek, tésztafőzők, elektromos főzőlapok, hőlégkeveréses sütők, melegen tartók és indukciós főzőlapok széles választékát kínálják – mindegyikre 2 év szervizgaranciát ad pluszban az rdealer csapata.

Kereskedelmi vendéglátóipari berendezéseik nem csupán kiváló minőségűek, hanem tartósak és megbízhatóak is. Több mint 20 éves szakmai tapasztalatukkal tudják, hogy mi kell ahhoz, hogy maximálisan ügyfeleik kedvében járjanak. Olyan fagylaltkészítő gépeket kínálunk, amelyek képesek akár frappé vagy jégkása készítésére is – amit csak szeretnénk! Sütőipari alkalmatosságok, húsfeldolgozó eszközök, csomagolástechnika, szinte kiapadhatatlan az rdealer tárháza, ha profi gépekről van szó… Arra is mindig számíthatunk, hogy barátságos kiszolgálást nyújtanak, akár segítségre van szükségünk a vállalkozásunkhoz megfelelő modell kiválasztásában, akár bármilyen kérdés merül fel bennünk, miután a termék megérkezett.

Játékból ki is néztem egy szupernek tűnő pizzasütő berendezést. A TS érintőképernyős pizzasütő gyors, emellett egyszerűen profi és sokoldalú pizzasütést tesz lehetővé. Csak érintünk meg egy gombot a kijelzőn a hőmérséklet és a fűtőszálak teljesítményének beállításához. A felső és alsó fűtőelemek külön-külön százalékos értékben szabályozhatók. Állítsunk be egy időzítőt, és ha a sütési idő lejárt, egy hangjelzés figyelmeztet bennünket, hogy a pizza elkészült. Nem mondom, ki tudnám használni a mindennapokban, az biztos! A Cuppone Caravaggio TS elektromos pizzakemencéje bizony nagyon megragadta a figyelmemet… Még az is lehet, hogy az rdealernek köszönhetően az álomból végül valóság lesz?! Egy-két hőlégkeveréses sütő is felkeltette a figyelmemet. Ha így folytatom, a végén még olasz éttermet nyitok – ha így lesz, az biztos, hogy az rdealer oldaláról fogom a hozzá szükséges eszközöket beszerezni!