Az alkoholizmusról olvastam, amikor a felepulok oldalra tévedtem

Igazi könyvmoly vagyok, aki mindig szomjazik az új tudásra, az új történetekre. Legutóbb egy nagyon érdekes könyv került a kezemben, ahol a főszereplő alkoholista volt és az elvonóval kapcsolatos érzelmeiről, élményeiről mesélt nekünk. Annyira brutális dolgok voltak leírva, hogy nem akartam elhinni azt, hogy tényleg csak ilyen megoldások léteznek. Ezért elkezdtem böngészni a neten, amikor feltévedtem a felepulok oldalra. Szerencsére Ők teljesen átformálták a véleményemet az egész helyzetről és rávilágítottak arra, hogy nem szabad mindent elhinnünk, amit a könyvekben olvasunk.

A közhiedelemmel ellentétben az elvonók nagyon is barátságosak és hívogatók tudnak lenni. Nem csupán a program dolgozói/szervezői rettentő szimpatikusak, de maga az épület is, ahol a Minnesota-modellen alapuló 28 napos program zajlik. Mit is jelent az, hogy szimpatikusak a programon dolgozók? Azzal kezdeném, hogy a felepulok kitalálója igazából egy család, akit majdnem tönkretett az alkohol, de sikerült venniük az akadályokat és megszabadultak tőle egyszer s mindenkorra. Egyébként a többi dolgozó is felépülőnek hívja magát, mivel mindenki keresztülment már valamelyest hasonló folyamaton.

Ezek igazából csak a hitelességüket növelik, hiszen Tőlük tényleg elhiszed azt a mondatot, hogy „Tudom, min mész keresztül.”. Ugye, ez elég sokak szájából hangzik hiteltelenül, de nem akkor, ha róluk van szó. Minden egyes szavukkal saját magukat igazolják és a kiválóan felépített program már csak hab a tortán. Végtelen emberséggel és empátiával állnak mindenkihez, ezt a pozitív visszajelzések is alátámasztják, melyeket büszkén tüntetnek fel a felepulok.hu oldalukon.

Minden megtalálható az oldalukon, nincsenek eltitkolt információk vagy rejtett költségek, nyílt kártyákkal játszanak és céluk az, hogy a páciens felépüljön. A teljes folyamat egy állapotfelméréssel kezdődik, melyet konzultációk sora követ. Ezután lehet elzárkózni a világtól egy kellemes hangulatú faházikóban, ahol majd’ egy hónapot fogunk tölteni. Szerencsére teljes az ellátás és külső programokat is takar a teljes ár, úgyhogy okunk se lehet panaszra. És még a ház berendezését szóba se hoztuk!

3D-s sétára is lehetőségünk van a felepulok-ön, hogy ne látatlanban egyezzünk bele a beköltözésbe. Igazából egy kedvcsinálónak is hívhatjuk, hogy igen, ilyen körülmények között is le lehet szokni az alkoholról. Ebben a kis házikóban többedmagunkkal fogjuk eltölteni a 28 napot, mely után úgy fogjuk érezni magunkat, mint akit kicseréltek. Kellemes színeket és barátságot, fa bútorokat láthatunk, napfényes szobákkal és tágas nappalival. Jó időben még arra is van lehetőség, hogy az ebédünket a teraszon fogyasszuk el, de a téli táj látványa a sok ablakon keresztül is magával ragadó.

A fürdőszoba pedig teljesen hotel érzetét fogja bennünk kelteni, olyannyira luxusnak mondható, hiszen egyaránt található benne masszázskád és zuhanyzó. Mindenki azt választ, amit szeretne, egy hosszú nap után semmire sem vágyunk jobban, mint egy nagy kád meleg vízre. Amikor pedig fáradtak vagyunk csak egy gyors zuhany és mehetünk is az ágyba. A ház többi része egyébként meglehetősen puritán, azonban nem rideg. Rendkívül barátságos, melyet a házat körülvevő zöld udvar csak tovább növel. A teljes nyugalom szinte garantált, az itt létünk felhőtlen lehet, hogy csak a gyógyulásra kelljen koncentrálnunk.

Sajnos manapság egyre többen szembesülnek az alkoholizmus problémáival és annak hatásai nem csupán a beteget, de a közvetlen környezetét, a családját is érintik. A felepulok programja segít mindenkinek abban, hogy testileg-lelkileg elszakadhasson a problémáktól, melyek az alkoholizmushoz vezettek. A felépülők segítenek abban, hogy értékeljük az életünket és teljesebben élhessük meg a pillanatokat. Tudni fogunk fókuszálni a fontos dolgokra, melyekről eddig az alkohol elterelte a figyelmünket.

Mindenkinek, aki hasonló problémákkal küzd és szeretne változtatni, tökéletes választás lehet ez a program és ez az elhivatott csapat. Minden döntés fejben kezdődik, de ha már megfogalmazódik bennünk az, hogy szeretnénk rendbe jönni, máris elindultunk a gyógyulás útján és ott lesznek velünk végig, nem engedik el a kezünket az úton.