Hátfájásra megoldás a masszázs

Világ életemben nagyon szerettem olvasni, mindig igyekeztem a könyvekből összeszedni azokat az információkat, amikre szükségem van. Ez az élmény máshoz nem fogható, az például meg sem közelíti a könyvolvasást, amikor az ember az interneten olvas egy cikket. A könyveknek teljesen más a hangulata. Ha az életben akadt problémám, akkor mindig igyekeztem egy olyan könyvet venni, ami a témáról szól. Ez történt akkor is, amikor nagyon elkezdett fájni a hátam. Tudtam az okát, de sajnos nem igazán tudtam vele mit kezdeni, mert ülőmunkát végzek, és egész nap a számítógép előtt görnyedek, ugyanis a munkaidőm fél 8-tól délután 4-ig tart. Nyilván igyekszem nap közben sokszor felállni, és kicsit tornáztatni a hátam, de az nem sokat segít sajnos.

Épp az ülőmunka hosszútávú hatásai témakörében kerestem valamilyen könyvet, amikor rábukkantam a karmathaimasszazs.hu oldalára. Nagyon sok minden közül válogathat az ember, de ami engem a legjobban érdekelt, az a hátmasszázs hatása volt. Egy ideje nagyon szerettem volna elmenni masszázsra, de valahogy nem sikerült megtalálni a hozzám illő szalont. Szerintem egy ilyen esetben nagyon fontos, hogy az embernek elsőre szimpatikus legyen a hely. Amikor ellátogattam az oldalra, tetszett, hogy a cég nem árul zsákbamacskát, feketén – fehéren fel voltak tüntetve a hátmasszázsok árai. Így mindenki el tudja dönteni, hogy melyik a leginkább megfelelő a problémáinak, no meg persze a pénztárcájának is.

Az is tetszett, hogy nem csupán az általuk nyújtott szolgáltatásokat hirdetik, hanem felhívják a figyelmet arra is, hogy például hátfájás esetében nagy szerepe van a megfelelő testtartásnak is. Azt nem is gondoltam, hogy a hátfájás akár migrént is okozhat. Ebben is tud segíteni a hátmasszázs. Az oldalon olvasni lehet arról is, hogy zajlik maga a masszázs. Először a tapasztalt masszőrök végighaladnak az ember testén, és ellazítják minden pontját. Ezt lehet kérni olajjal vagy nélküle is, de a vállalat inkább az olajosat javasolja, mert ez elősegíti, hogy a hosszanti hátizmokat jobban át lehessen dolgozni. A pozitív tulajdonságok közé tartozik, hogy a rendszeres hátmasszázs fokozza a vérkeringést, illetve csökkenti az esetlegesen kialakuló ödémák kockázatát. Továbbá a masszázsnak kollagéntermelő hatása is van, aminek köszönhetően csökkenhet a mozgás beszűkülésének szintje.

Ezt a hátmasszázst ajánlják azoknak, akik egész nap ülőmunkát végeznek egy irodában, de azoknak is, akik tudják magukról, hogy nem megfelelő a testtartásuk. De jó lehet a nehéz fizikai munkát végzőknek és sportolóknak is. Nagyon tetszett, hogy a weboldal alján található egy gyakori kérdések rovat, ahol azokra a kérdésekre lehet választ kapni, amik a vendégekben gyakran felmerülnek. Például az első ilyen kérdés számomra is releváns volt, ugyanis sok más emberrel együtt nekem is félelmem az, hogy a masszázs esetleg fájdalmat fog okozni. De olvashattam is a megnyugtató választ, azt írták, hogy ez egyedül tőlünk függ. Kérhetünk erősebb és gyengédebb masszírozást is hangulatunktól függően.

Akár egy jó ajándékötlet is lehet ebből, ugyanis páros masszázst is lehet kérni a karmathaimasszazs.hu Király utcai szalonjában. Az én párom például biztosan örülne egy ilyen ajándéknak, hiszen össze lehet kötni a kellemest a hasznossal. Az olvasottak alapján mindenképp szerettem volna kipróbálni az általuk nyújtott szolgáltatásokat, és magam is megtapasztalni a hátmasszázs hatását. Az időpontfoglalás könnyen zajlott, és elég rövid időn belül mehetek is. Nagyon kíváncsi leszek az élményre, de biztos vagyok benne, hogy csalódni nem fogok.