Honnan tájékozódsz? Könyvekből vagy az internetről?

Ma már kevésbé gyakori, hogy ha valamilyen információra van szükségünk, akkor fellapozunk egy könyvet, vagy ha éppen nincs otthon olyan jellegű könyvünk, akkor elugrunk a legközelebbi könyvártba. Furcsa belegondolni, hogy pedig régen ez teljesen szokványos dolog volt. Néha nem is értékeljük eléggé, hogy az internetnek köszönhetően, mennyire könnyedén és gyorsan juthatunk információkhoz. Én elég nagy könyvmoly hírében állok, de nekem a könyvek inkább kikapcsolódást jelentenek. Néhány szakkönyv van csak a polcomon. Ha valamit meg akarok tudni, akkor én is az interneten kezdem a keresést. Akkor is az internetet használtam, amikor új biztosítónál szerettem volna biztosítást kötni, mivel a régivel már nem voltam megelégedve. Szerencsére az egyik barátom ajánlotta a Pannon-Safe Kft – Pénzügyeink biztonságban weboldalát, ahol szakszerű segítséget kaphattam, és a legjobb ajánlatok közül válogathattam. Mindezt úgy, hogy közben teljesen az én igényeimnek megfelelően keresgéltem.

Minden, amit érdemes tudni a KGFB-ról

A KGFB volt az, amit újra akartam kötni. A https://www.pannonsafe.hu/-n ez is megtalálható a termékek között. Ez azonban nem azt jelenti, hogy náluk kötöttem meg. A Pannon-Safe Kft – Pénzügyeink biztonságban ugyanis egy alkusz cég, vagyis a biztosítóktól független, de partneri kapcsolatban áll velük és további 10 bankkal, így képes arra, hogy a lehető legjobb ajánlatokat keresse meg nekünk. Nekem is segítségemre volt ebben. Azonban mielőtt felvettem volna a kapcsolatot valamelyik munkatársukkal, egy picit átolvastam a KGFB-hez kapcsolódó részeket. Itt többek között megtudhattam, hogy miért kötelező a KGFB, kik a szereplői, min múlik a KGFB díja, mennyire kötelező a kötelező biztosítás; és mi történik, ha nem kötünk kötelezőt; valamint, ki fogja megtéríteni a mi kárunkat. Töbségében ismerős volt minden, hiszen nem most kötök először ilyen biztosítást, úgyhogy ezt a részt csak gyorsan átolvastam, és a Pannon-Safe Kft – Pénzügyeink biztonságban online kalkulátorával ismerkedtem meg inkább közelebbről.

Itt az alapadatok megadását követően, meg kell válaszolni néhány kérdést, valamint meg kell adni a jármű adatait is. Minél több mindent adunk meg és minél több mindent pontosítunk, annál személyre szabottabb ajánlatot kapunk. Én első körben itt tájékozódtam, hogy nagyjából mikre számíthatok. Végül amellett döntöttem, hogy azért szeméyesen is felkeresem a Pannon-Safe Kft – Pénzügyeink biztonságban egyik munkatársát, hogy tényleg az én igényeimnek teljesen megfelelő biztosítást köthessek. Ezt könnyedén meg tudom tenni, mivel az ország 30 pontján vannak irodáik. A honlapjukon megkerestem a hozzám legközelebbi iroda címét, és annak az elérhetőségein érdeklődtem, hogy mikor tudok legelőbb bemenni, és átbeszélni a dolgokat.