Könyvesboltba menet történt valami az autómmal

Igazi könyvmolynak tartom magam, akinek sosem lehet elég könyve. A barátomat a sírba viszem a termérdek mennyiségű könyvvel, ami a lakásunkban megtalálható. Sokszor feledkezek meg fontos teendőkről is, amikor belemerülök egy romantikus regénybe. Ugyanakkor nem vetem el a sci-fit, a krimit, a thriller jellegű könyveket sem. Az idén fogalmazódott meg bennem, hogy én könyvgyűjtő vagyok. Ráadásul másokat sem hagyok ki mániámból. Mivel lassan itt a karácsony, így ajándékok után kutatva mindig a könyveknél lyukadok ki. Hihetetlen képességem van megtalálni kinek milyen könyv lehet hasznára. Anya számára találtam olyan könyvet, amely a kertészkedésről szól, mivel imád a kertben tevékenykedni. Apa számára megtalálom a legelrejtettebb zugban az olyan témájú könyvekeket, amelyek a villamoshálózattal foglalkoznak. Barátom már meg sem lepődik, hogy úgyis kap egy könyvet, habár ő is imád olvasni, viszont nem halmozza, mint én.

Egyik nap el is indultam a megrendelt könyvekért, de amikor beültem az autóba észrevettem, hogy valami nincs rendben vele, mert remeg alattam, ahogy elindítom. Mindenesetre elindultam vele, de terveim között volt, hogy az este folyamán megmutatom a barátomnak. Átvettem a könyveket, jól elrejtettem őket a lakásban, aztán vártam páromra, hogy megmutathassam neki az autót.

Amikor hazaért nem akartam rögtön letámadni az autóm remegésével, ezért megvártam még megvacsorázik. Utána viszont már vittem is a parkolóba. Szerinte valami meghibásodás lehet vele, ezért el kell vinnem egy szervizbe. A tippje az volt, hogy kuplung javítás, vagy csere lesz a végkifejlet, de majd a szakemberek megmondják. Az esténk leginkább arról szólt, hogy keressünk a környéken egy jó szervizt, ahova elvihetem a kocsimat. Az internet segítségével a metaautoszerviz.hu oldalon kötöttünk ki, ami tényleg közel helyezkedett el hozzánk. A honlapon rengeteg szolgáltatás volt feltüntetve, mint az állapotfelmérés, az autó diagnosztika, a vezérlés csere, de ami nekem a legfontosabb volt az a kuplung javítás, vagy csere lehetőség. Sok jó értékelést találtam róluk az interneten és kifejezetten tetszett, hogy közel helyezkednek el a lakásunkhoz képest. Nagyon szimpatikus volt, hogy garanciát vállalnak az általuk berendelt alkatrészre és a munkára, amit kiadnak a kezükből. Még előzetes árajánlatot is lehet kérni tőlük emailben, és csak akkor látnak neki a munkának, ha az ügyfél rábólint az általuk javasolt munkálatokra. Miután barátom is utánajárt a szerviznek és úgy gondolta, hogy megfelel a célnak, másnap reggel az volt az első teendőm, hogy felhívjam őket. A telefont gyorsan felvették és még aznap délutánra meg is beszéltük, hogy beviszem az autót hozzájuk.

Az autómat végigvizsgálva sajnos valóban a kuplung javítására, vagy cseréjére kerül sor. Még megnéztek egy-két dolgot, hogy eldöntsék csak javítani vagy cserélni kell a kuplungot. Elmondásuk alapján legtöbbször cserélni kell, de ha nem muszáj ők inkább javítják, csak sajnos ez ritkán fordul elő, mivel a kuplungok véges lejáratúak és ezért elkerülhetetlen a csere. Az esetemben is a csere került szóba, ezért pár napra ott kellett hagynom a szervizben a fő közlekedési eszközömet. Az egyik szervizes javasolta, hogy mivel lassan beáll a hideg, ezért gumit is cseréljek és tetessek fel téligumit. A gumicserére külön lehet online időpontot kérni az oldalon keresztül, de mivel már elvittem hozzájuk az autómat, ezért egyben megcsinálták a kuplungcserével. Ezzel együtt mondtam nekik, hogy akkor már a klímát is tisztítsák ki, illetve olajat is cseréljenek benne. Folyamatosan kapcsolatban voltam a szakemberekkel, akik az autómmal foglalkoztak. Néhány nap múlva pedig jeleztek, hogy mehetek is érte.

Teljesen ügyfélbarát kommunikáció jellemző a szervizre és biztos, hogy visszajárunk még, ha valamiért szükséges szervizbe vinni az autót. Jó munkát végeztek, ezért köszönöm a szakszerű segítséget.