Nincs olyan, hogy haldokló piac, csak rossz marketing

Én már nagyon régen e-bookra váltottam. Nem csak írni, olvasni sem szoktam papíralapon, csak nagyon elvétve, amit néha nagyon muszáj. De novellákat, pláne regényeket végképp nem. Mindig ugratom vele (persze nem komolyan, sőt, valójában kicsit aggódom is az egzisztenciájáért), a baráti társaságunk legújabb tagját, aki egyik gyerekkori haverom sporttársakét került be közénk, hogy az a kis könyvesbolt, ahol dolgozik, vajon mennyire látogatott, és milyen korosztály által.

Tudom, gonosznak hangzik ez a részemről, de tényleg nem annak szánom igazából, mert tudom, hogy az olvasás visszaszorulásával mennyit veszítenek a következő generációk. De nekem egyrészt van reményem az “e-formátumban”, hogy ez is, a könyv is átültethető lesz más platformra. Másrészt egészen érdekes dolgokat mesélt ő is arról, miért nem fújt még ki a “könyvesbolt biznisz”, és fog szerinte létezni még a század közepéig.

Azt mondja, a saját tapasztalatuk jól mutatja, hogy mindent vonzóvá lehet tenni, a marketing eszközeivel. Ők is rengeteg dolgot találtak már ki eddig is, ami segített (folyamatosan agyalni kell, hogy csalogathatók a vevők). Könnyűzenés könyvbemutató estek, ismert emberek részvételével, ami érdekes programként becsalogatja a fogyasztót, és ilyenkor már nézeget, vásárol is. Ha megszeretik a helyet, mennek oda máskor is. De örömmel újságolta, hogy szerinte megtalálták a módját, hogy végre az interneten is nagyot fusson még a könyvesbolt, és az azáltal szervezett programsorozat. Neki is mások javasolták, szintén visszaigazolt tapasztalok kapcsán, hogy online marketing tanácsadás és kivitelezés terén a keresobenelso.hu weboldalt kell keresni! Ott aztán elolvasható minden arról, hogy aki dolgoztatott már velük, mennyire jól járt ezáltal, de szerinte is csak ez lehet a jövő. Trendi megjelenésűvé kell tenni, és egyedivé, vonzó atmoszférájúvá azt, amit szerintük ők az üzlettel, a könyvekkel képviselnek. És ezt a dolgot tudja nagyon a Keresőben Első csapata. Említett is, a barátom barátja is, cég- és egyéb neveket, hogy kiknek dolgozott már ez a társaság, és valóban, a weblapon van külön a partnerekből felsorolás, és nagyon elégedettek a köszönő hangok azoktól, akik velük készíttettek weboldalt, vagy rájuk bízták a reklámkampányukat.

Online marketing tanácsadás és kivitelezés

Az “Online marketing tanácsadás és kivitelezés” tehát az önismertetőjükben sokat foglal magába. Többet, mint hinnénk. Talán rálelünk ott olyan dolgokra, amiknek a létezéséről sem hallottunk. Én is gyakran olvasgatok már náluk mindenfélét, valóban, az előbbi linket tehát mindenkinek ajánlom a figyelmébe! Sokat okosodtam. Nem csak hasznos, érdekes is megismerni, hogyan folyik a harc az üzleti életben, az internetes térben, és ezekből a szolgáltatásokból mi miket vehetünk igénybe. Érdemes mindenképpen egy velük, vagy bármilyen profikkal egyedire tervezett honlapot készíttetni, ha vállalkozásunk van, de hasznos ezen túl “keresőoptimalizálni” is azt a weboldalt, mert ha nem jut el elegekhez, akkor csak a munka felét végeztük el, sok esetben. Márpedig azt a felét, ami csak onnantól hasznos, ha már ránk kattintottak. Ők mind a kettőt tudják. Mármint a “Keresőben Első” csapat. El is juttatják az érdeklődőket hozzánk, és profin kinéző és használható webfelülettel ott is tartják őket.

Ezen túl több tényezőt, “belső és külső” tényezőket is emlegetnek, ami a sikerhez elvezet. Kulcsszavakat kell elhelyezni az oldalon, amikre gyakran rákereshetnek az érdeklődők, akikhez el szeretnénk jutni. Továbbá jól írjuk, írassuk meg az azon az oldalon szereplő szövegeket, és jól rendszerezzük az oldalt és aloldalait. Ezek voltak a belső tényezők. A külsők: a tárhely, összekapcsolás a közösségi médiával, linképítés, hirdetések, stb. A hirdetési kampányok szakszerű menedzselésével is partnerre lelhetünk a keresobenelso.hu-n. Ahogy mondtam, minden, ami online marketing tanácsadás és kivitelezés. Náluk megtalálható.

Lehet logónk, nyomtatott kiadványunk (akitől hallottam az egészről, ilyeneket osztogatnak az említett estek során már most is, és állítólag beválik), vonzó megjelenésünk bármiben. Előnyös, hogy ha ilyesmibe vágnánk a fejszénket (hogy aktív jelenlétbe kezdünk mostantól a világhálón, a korábbi úgymond passzív helyett), amikor csak úgy jelen voltunk, és reméltünk, hogy valamiért odatalálnak hozzánk), gondolkodjunk el magunk is egy jó koncepción. Brandet kell építenünk – én ezt így fogalmaznám meg, azok alapján, amit olvastam. Mindenesetre tudom, hogy kíváncsiak lesznek a Keresőben Elsőnél arra, hogy mi hogyan szeretnénk kinézni. Tudnának ők bármit javasolni, tervezni és megvalósítani is, de az az igazi, ha tudjuk, hogy mi mit szeretnénk, és úgy konzultálunk velük bármiről. Könnyű a weboldalon árajánlatot kérni, de el is olvashatjuk, mik a várható tarifák ilyesmiben, és arról is van visszajelzés: ők az egyik leggyorsabban dolgozó brigád. Kérni fogják az árajánlat kérésekor, hogy jelöljük meg saját webcímünket is, ha létezik, és azt szeretnénk “felújítani”. Nem ülnek hónapokig egy koncepción. A visszajelzések alapján pedig ismétlem: nagy elégedettséget váltanak ki általában a munkájukkal. Legyetek ti is a keresőkben elsők, a keresobenelso.hu-val!