Olvassunk fantasztikus munkalehetőségekről a Topiworknél

A könyvek már gyerekkorom óta komoly részét képezték az életemnek. Ebben pedig nagy szerepe volt a nagymamámnak, akinek az volt a filozófiája, hogy ha könyvről van szó, akkor nem számít mennyibe kerül. Ezért elő voltam fizetve több magazinra is, ami akkoriban nagy luxus volt. És tényleg, ha visszaemlékszem erre az időszakra, a tanulásnak és az új tapasztalatoknak volt az aranykora.

Akkoriban még nem határoztam el azt, hogy a művészi és a bölcsész pálya fog érdekelni. Ezért sokszor tudományos könyvek is landoltak a polcomon, ifjúsági nyelvezettel. A kedvencem a csillagászat volt. Ámulatba ejtettek a bolygók és az, hogy milyen hatalmas az univerzum.

Ezeket a könyveket pedig általában mindig utazások alatt olvastam. Nagymamáméknak volt egy lakókocsija, amit mindenhova magunkkal vittünk. Volt valami hihetetlen meghitt abban, hogy az egész család esténként együtt olvasott. Mindenkinek megvolt a saját kis könyve, ami érdekelte. Most már el sem tudnám képzelni azt, ahogy én és a húgom egy légtérben nyugodtan meg tudunk lenni.

Ahogy azonban nőttem, az ifjúsági regényeken kívül is elkezdtem érdeklődni az irodalom iránt. Az iskolai órák persze mindent megtettek annak érdekében, hogy minél jobban megutáljam ezt a hobbimat, de nem jártak sikerrel. Egyszerűen túl sok olyan könyv volt, amiről azt éreztem, hogy hozzám szóltak. Furcsa egyébként, hogy lehet nem is az iskolai tananyaggal van baj, hanem egyszerűen, ha az embernek kötelező olvasnia egy könyvet, akkor már rögtön nem lesz annyi kedve hozzá.

Ettől függetlenül rengeteg olyan könyvet találtam, amik fontos irodalmi művek voltak, és mégsem szerepeltek a tankönyvben. Sokszor ebben trágár nyelvezetet használtak, de őszintén, sokkal közelebb érződött ez ahhoz, ahogy a barátaimmal kommunikáltunk, mint egy 20. századi nemes beszédmódja. Ekkor jöttem rá, hogy a könyv nem feltétlenül egy presztízs dolog és, hogy az sem baj, ha valaki csak szórakozás céljából fogyasztja az irodalmat. Ezeket a tapasztalatokat pedig tovább szeretném majd adni, ha egyszer gyerekem lesz.

Most azonban ez a téma még kicsit odébb van, mivel most kezdtem el az egyetem első évét. Mindenkitől azt hallottam, hogy ez lesz életem legszebb időszaka. Viszont senki sem szólt arról, hogy a pénzre is oda kell figyelnem innentől. Szerencsére azonban a https://topiwork.hu segítségével találtam olyan munkát, amit iskola mellett is könnyen lehet végezni. Ráadásul a bérezés sem volt rossz!

De röviden azt is elmesélném, hogy miként találtam rá a https://topiwork.hu oldalára. Tehát, középiskola után ki voltam vetve a világba. A szüleim persze támogattak a költözésben és az egyetemben, ez a pénz azonban egyértelműen nem volt elég. Én nem szerettem volna a terhükre lenni, úgyhogy nekiálltam az álláskeresésnek. Kiderült azonban, hogy nem is olyan könnyű munkát találni, mint ahogy azt az ember gondolná. Mikor már hónapok óta nem kaptam semmi választ a jelentkezéseimre, az egyik barátom azt javasolta, hogy keressek egy diákszövetkezetet. A https://topiwork.hu lett pedig az, ami először igazán elnyerte a tetszésemet.

Ha informálódni szeretnétek arról, hogy milyen szolgáltatást nyújtanak, akkor nem kell személyesen elmenni hozzájuk. A https://topiwork.hu oldalon mindent el lehet érni róluk, a lehető legkényelmesebb módon. Mikor belépünk a https://topiwork.hu oldalára, már akkor fel fog tűnni, hogy az oldal mennyire felhasználóbarát és milyen jól van kialakítva. Ez egy olyan szempont, amire sok cég nem figyel oda eléggé. Pedig különösen egy olyan bizonytalan témában, mint a diákmunka, nagyon fontos az első benyomás. Hiszen egy diák általában azt érzi, hogy el van veszve a munka világában. A https://topiwork.hu azonban egy kicsit meg tudott nyugtatni azzal kapcsolatban, hogy nem is annyira lehetetlen dolog munkát találni.

Tetszett egyébként, hogy rögtön a lényegre tértek. Az első dolog, amit látni fogunk, az a munkahely kereső lesz. Ez egyértelműen az oldal legfontosabb funkciója. A https://topiwork.hu diákszövetkezetnél nagyon sokféle munka elérhető. Nem biztos azonban, hogy ezek közül mindegyik olyan, amit keresünk, úgyhogy feltétlenül szükség van egy módszerre, amivel szűrni tudjuk a találatokat a saját szempontjaink szerint. A munkahely kereső pedig pont erre a célra lett kitalálva.

Három fő szempont alapján tudjuk személyre szabni a keresési találatokat. Az első és a legegyszerűbb, ha konkrétan beírjuk azt, hogy milyen munkát szeretnénk. Nem muszáj azonban pontos megnevezést megadni, elég, ha a szakképzettségünk fajtáját írjuk be, vagy azt, hogy milyen iparban dolgoznánk.

Persze biztos vagyok benne, hogy ennyi idősen még nem mindenki találti ki pontosan, hogy milyen munkát szeretne végezni. Én is így voltam ezzel, úgyhogy én a kategóriák rendszerét használtam. Itt főbb címek alá vannak gyűjtve a hasonló típusú munkák. Ez tetszett számomra a legjobban, mert végre láthattam, hogy milyen lehetőségeim vannak. Nem muszáj csak gazdasági, vagy más fennkölt témában gondolkozni. Hiszen az sem szégyen, ha az ember az iskola mellett fizikai munkát végez. Sőt, néha még jól is esik egy kis mozgás a tanulás után.

De persze az adott kategórián belül is lesz rengeteg olyan munka, ami nem releváns számunkra, a földrajzi elhelyezkedésünk miatt. A Topiwork azonban erről a részletről sem feledkezett meg, úgyhogy meg tudjuk adni, hogy az ország melyik részén kívánunk dolgozni. Így már biztosan el fogunk kerülni minden félreértést. Nekem nagy szerencsém volt, hogy a fővárosban kezdtem el tanulni, mivel itt volt a legtöbb lehetőség.

Térjünk vissza a fizikai munka kategóriára. Teljesen le voltam döbbenve a választéktól és attól, hogy minden fontos részlet fel volt tüntetve a különböző megnevezések alatt. Bár nem dolgoztam még korábban, azzal tisztában voltam, hogy a munka kapcsán a fizetés egy nagy tabu. Ezt a nagyon fontos aspektust rengeteg rejtély övezi és általában mindig az utolsó pillanatban tudjuk meg, hogy pontosan mennyiért fogunk dolgozni. A https://topiwork.hu azonban rögtön a tudtunkra adja azt, hogy mennyit fogunk keresni.

Ez az egyenesség és átláthatóság még inkább bizalmat keltett bennem velük kapcsolatban. Meg is néztem több munkalehetőségnek a leírását és végül találtam egy olyat, ami megtetszett. Külön örültem amúgy, hogy a leírásokban sem beszélnek mellé, hanem pontosan tudatják velünk, hogy mi lesz a munkakörünk. Most már csak annyi volt hátra, hogy felvegyem velük a kapcsolatot.

És nem meglepő, hogy ezt is nagyon könnyen el lehetett intézni a https://topiwork.hu oldalán. Az ügyintézők nagyon kedvesek voltak és segítettek a munkakeresés minden lépésénél. Úgy örültem volna, ha korábban is lett volna egy ilyen kedves csapat mögöttem, akik támogatnak. Elintéztek szinte mindent helyettem a kiválasztott céggel és nemsokára el is kezdhettem dolgozni. Azóta is ebből keresem a plusz pénzt az egyetem mellett és nagyon elégedett vagyok az életemmel.