Te is szeretsz olvasni?

Képzeljétek el, amikor kicsi voltam, mindig a könyvespolcban heverészve olvastam. Otthon van egy nagyméretű könyvespolcunk, aminek akkorák a polcai, hogy egy kisebb gyerek kényelmesen elfér rajtuk. Kipakoltam onnan a könyveket, és helyette egy kis olvasókuckót alakítottam ki magamnak. Sajnos ahogy nőttem, egyre kényelmetlenebbé vált a polc, végül pedig már egyáltalán nem fértem bele. Ez azonban nem vette ez az olvasás iránti szeretetemet. Aki ismer, jól tudja, hogy mindig van nálam valamilyen könyv. És a kedvenc elfoglaltságom az új könyvek vásárlása. Szoktam abba a hibába esni, hogy túl sok könyvet veszek meg, mielőtt még elolvastam volna a meglévőket. Azt hiszem, a világ összes idejét képes lennék olvasással tölteni. Egyszerűen úgy érzem magam tőle, mintha egy másik világban lennék. Teljesen kikapcsol, és a fantáziámat is sokat fejleszti. Emellett pedig a világnézetem és a tájékozottságom is jelentősen változott az olvasásnak köszönhetően. Sajnos azonban van egy hátránya is: mivel ma már a polcban heverészés helyett fotelban ülve olvasok, ez a póz és a kevés mozgás együttvéve kellemetlen tüneteket tud okozni hosszú távon. Egy idő után annyira erős nyaki és háti fájdalmaim lettek, hogy úgy éreztem, muszáj lesz szakemberhez fordulnom.

Amíg csak lehetett, halogattam, mert nagyon nem szeretek szakemberhez fordulni. Ennek oka az, hogy számtalan rossz tapasztalatom van velük kapcsolatban. Gyakran lekezelően viselkednek a betegekkel és egyáltalán nem veszik komolyan a problémáikat. Természetesen vannak kivételek, de nekem sajnos nem nagyon volt még szerencsém hozzájuk. Ezért kicsit félve kezdtem el keresgélni a neten, hogy hol tudnának segíteni nekem a fájdalmaim enyhítésében. A keresőbe azt írtam be, hogy manuálterápia budapest, és így találtam rá a therapy4u.hu weboldalára, ami első ránézésre elég meggyőzőnek tűnt. Mivel a korábbi tapasztalataim miatt meglehetősen bizalmatlan vagyok, azt hiszem, nem meglepő, hogy az első dolgom a korábbi páciensek véleményeinek elolvasása volt. Szerencsére sok ilyen vélemény volt olvasható a felületen. Ezekben számos pozitív állítást láttam a Therapy4U szolgáltatásairól. A hozzászólók arról írtak, hogy a terapeuták mennyire segítőkész, kedves, és megértő módon viszonyulnak a betegekhez. Volt, aki a türelmességet emelte ki a legfőbb előnyös tulajdonságként. Ezek a vélemények kifejezetten megnyugtatóan hatottak rám. Ha másoknak ilyen jó tapasztalataik vannak, talán nekem sem kellene félnem attól, hogy bejelentkezzek egy időpontra. A dolgozók mellett a hely kialakítását, modernségét, praktikusságát is sokan dicsérték.

A Therapy4U-nál elsősorban gerincproblémákkal és sportsérülésekkel kapcsolatban tudnak segíteni nekünk. Nem törekednek arra, hogy minden területhez értsenek, azt viszont annál fontosabbnak tartják, hogy hatékony segítséget tudjanak nyújtani a szakterületükhöz tartozó problémák fennállása esetében. Nincs egy bizonyos módszer, amit mindennél jobbnak vagy fontosabbnak tartanának, hanem – ahogy a honlapon is láthatjuk – többféle terápia elérhető náluk, melyek között mindenki megtalálja a neki legmegfelelőbbet. Sajnos manapság gyakran hallani olyasmit, hogy az orvosok azonnal műtéti beavatkozás végrehajtását javasolják a konzervatív megoldások helyett. A Therapy4U-nál ettől nem kell tartani: ez egy olyan hely, ahol a gyógytorna és a manuálterápia élvez elsőbbséget. Azonban amennyiben valakinél úgy látják, hogy mindenképpen orvosi beavatkozás lenne szükséges a számára, azt is közölni fogják.

Korábban még soha nem találtam ilyen meggyőző terápiás központot, ahol elérhető lenne manuálterápia budapest területén, és a vélemények is ennyire pozitívak. Szerintem hamarosan be fogok hozzájuk jelentkezni, hogy a jövőben is gond nélkül olvashassak a kedvenc fotelomban.