Van, amit nem lehet a könyvekből megtanulni

Világ életemben könyvmániás voltam. Persze az ízlésem, a kedvenc témák rengeteget változtak az évek alatt, de a lényeg ugyanaz maradt: nem tudok meglenni könyvek nélkül. Ez akkor is igaz volt, mikor megszületett a kislányom, Adél. Már korán arról álmodoztam, hogy milyen mesekönyveket, történeteket fogok mesélni neki. Nyilván még kicsike ahhoz, hogy teljesen felfogja a szavakat és az összefüggésüket, de ennek ellenére szívesen mesélek neki. Biztos vagyok benne, hogy hatással van mind a fejlődésére, mind a kettőnk kapcsolatára. Ezért is szeretem úgy a könyveket, és a különböző történeteket: meg lehet őket osztani egymással.

Sőt, ha jobban visszagondolok, a terhességemre rendkívül jellemző volt az olvasás. Éjjel-nappal bújtam az anyaságra felkészítő könyveket. Számos tényezőre, érzésre, teendőre fel tudtam készülni ezáltal, de van, amire a könyvek sem jelentenek megoldást. Ilyen volt például az elkezdődő fogzás kérdése. Egész pontosan az, hogy mi az a rágóka, ami tökéletesen megfelelhet a babám számára?

Erre a kérdésre végül anyukám adta meg a választ, mikor megajándékozta Adélt egy vadonatúj játékkal. Ez a rágómaki, amit az ImagineBaby oldaláról rendelt. Nyilván utánanéztem, de nem azért, mert kétségbe vontam volna a választását, hanem mert láttam, Adél mennyire odavan érte. Valóban, anyukám tényleg a nagybetűs rágókát találta meg, amit a lehető legnyugodtabb szívvel hagyok a babámra. A rágómakik száz százalékban BPA mentes anyagból készülnek, így teljes mértékben bababarát termékről van szó. Ez egyébként abszolút jellemző az imaginebaby.hu-ra, minden más termékről is elmondható, hogy a babákhoz gyengéd anyagból készülnek.

Amiért szerintem Adél kifejezetten imádja, az az, hogy nagyon könnyű rámarkolni a legkisebbeknek is, egyedi formájának köszönhetően. Ezzel azt is maga után vonja, hogy rágcsálni is kényelmesen hozzáfér a rágómaki minden részéhez. Ami pedig abszolút figyelemfelkeltő a kicsik számára, az a szín. Bővelkedik a maki kínálat különféle élénk, illetve pasztell színekben egyaránt. Esztétikus kis játékok, így nemcsak a babák képesek élvezni, hanem azok az anyukák is, akiknek fontos a design.

Az eddig felsoroltak is elengedhetetlen tulajdonságok, azonban elmondom azt is, miért ez a legmegfelelőbb választás fogzásra. Szegény Adélkának sűrűn megduzzad az ínye, fájdogál neki. A rágómaki fején található dudorok extrán jól masszírozzák az ínyét, ami nagy megkönnyebbülést jelent számára. Puha és kíméletes a baba szájához, ínyéhez. Sérülésmentesen rágcsálhatja kedvére. A lenyelése miatt sem aggódom, hiszen pont a mérete is abba a kategóriába esik, amit már a kicsik sem szívesen nyelnek le. A rágómakit még én is fel tudom használni, mivel ideális segítség a fájdalomcsillapító gél felkenésében. Egyrészt higiénikusabb, másrészt nagyon könnyen el lehet érni vele a sajgó területeket. Adélnak hamar kedvencévé vált. A rágás által a lehető leggyengédebb csillapítást okozza, mellette pedig kitűnő játék is. A jól kidolgozott részletei által fejleszti a motoros működéseket. A rágómakit lehet kapni farokkal és farok nélkül is.

További nélkülözhetetlen szempont a higiénia és a tisztán tartás. Szerencsére az imaginebaby.hu segítséget nyújt mosási ajánlásokkal. A rágómakit könnyedén meg lehet tisztítani mosogatógépben, így ebből a szempontból is optimális választás a babák fogzási időszakára. Egészen pontosan 3 hónapos kortól 3 éves korig bátran használhatják a gyerkőcök. Visszatérve a tisztításra, a rágómakik antimikrobiális anyaggal bevontak, ami lehetővé teszi a mikrobák jelenlétének csökkentését a termékeken. Ez magának a terméknek is megnöveli az élethosszát, nem megy tönkre rövid időn belül. Ez a bevonat folyamatosan védelmet nyújt a baktériumok ellen. Éppen ezért ez a termék a legbababarátabb és a legjobb a piacon.

A rágómakik kizárólagos forgalmazója az imaginebaby.hu áruháza. Amikor láttam, hogy Adél ennyire szereti a rágómakiját, nem haboztam rendelni még egyet. Az oldalról kellemesen gyors volt a kiszállítás, minden probléma nélkül kézhez kaptam a csomagot. Azt is észrevettem, hogy a makiknak már többféle verziója kapható, így biztosan kipróbálom majd azokat is. Ha a ti babáitok is a fogzási szakaszba lépnek, jusson eszetekbe az ImagineBaby meg a rágómaki, és garantáltan mindenki számára könnyebb lesz ez az időszak!