Van, amit nem tanulok meg a könyvekből

Szeretek olvasni, sőt imádok. A szórakoztató irodalomtól a különböző szakkönyvekig szinte bármi jöhet. Az elmúlt évek során rengeteg könyvet olvastam el, köztük számos olyat is, amivel az életben is hasznosítható tudásra tehettem szert. Például új nyelveket tanulhattam, új főzéstechnikákat sajátíthattam el, valamint új hobbimat a festést is kicsit fejleszthettem néhány hasznos technikai ismeret elsajátítása révén. Ugyanakkor ez a sok hasznos ismeret sem mentett meg attól, hogy vízszerelőt kelljen hívnom. Sajnos, mint utólag kiderült, csőtörés áldozata lettem. Eleinte csak egy kisebb halványabb foltot fedeztem fel a falon. Ekkor még azt hittem, hogy valamit odafröccsentettem, tekintve, hogy a konyhafalon volt. Végül, amikor nem tudtam lemosni, illetve a folt még nagyobbnak is tűnt, rá kellett jönnöm, hogy itt szükség lesz szakember beavatkozására. Szerencsére az ismerősök el tudtak látni tanáccsal, hogy hova érdemes fordulnom ilyen esetben. Így jutottam el a vizszereles.net-hez. 

vizszereles.net
Inkább egy többet kérő, de megbízható szakember, mint egy olcsón dolgozó kókler


Az oldalukon nem csak elérhetőséget, hanem részletesebb leírást is találtam a szolgáltatásaikkal kapcsolatban. Apukám tájékozottságának köszönhetően megtudtam, hogy valószínűleg csőtörés van nálam, így azt a menüpontot kezdtem el először tanulmányozni. Itt is leírták azt, amit sajnos sejtettünk. Pedig a csőtörés az én képzeletemben is leginkább arra az esetre korlátozódik, amikor az utcán hömpölyög a víz, azonban nemcsak ezt hívhatjuk annak. A vizszereles.net weboldalán pontosan tisztázzák, hogy mit értünk csőtörés alatt és mi válthatja ki. 

Volt csőtörés, nincs csőtörés

Igazából a  repedéstől kezdve a csatlakozás elpattanásától a cső kilyukadásáig minden ide tartozik a csőtörés kategóriájába. Jele lehet egy folt a falon (mint nálam volt), illetve az is, hogy bokáig áll a víz a házban (ez mondjuk már elég nagy bajt jelez). Sőt, egyáltalán nem is biztos, hogy a csőtörés ott történt, ahol a nedves folt jelentkezett, szóval hiába próbálkoznánk valamilyen házi praktikákkal, jobban járunk, ha szakemberhez fordulunk. Én is így tettem. A https://vizszereles.net található egy telefonszám is, de akár arra is van lehetőség, hogy visszahívást kérjünk. Az erre alkalmas hibabejelentő űrlap is könnyedén megtalálható. Hozzám elég rövid időn kiértek és profi munkát végeztek. Ráadásul most már egy telefonszámmal gazdagabb a névjegyzékem, és tudom majd az első pillanattól fogva, hogy kit kell hívni, ha baj van “vízügyileg”.